Имамът на джамията в Тебриз Мохамад Али Але Хашем, който беше с иранския президент

...
Имамът на джамията в Тебриз Мохамад Али Але Хашем, който беше с иранския президент
Коментари Харесай

Пътник от катастрофиралия хеликоптер с Раиси осъществи връзка два пъти

Имамът на джамията в Тебриз Мохамад Али Але Хашем, който беше с иранския президент Ебрахим Раиси на борда на авариралия хеликоптер, два пъти реализира връзка и се оплака от неприятно здраве. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Ислямската република Мехди Сафари в ефира на телевизионния канал IRIB.

„ В началото на случая успяхме да се свържем два пъти с петъчния имам на Тебриз и той сподели, че не се усеща добре и е чул шума на колите за спешна помощ “, означи дипломатът.

По-рано беше обявено, че иранският президент Ебрахим Раиси планира да участва на откриването на интернационалните транспортни коридори за  Армения на 19 май. Политикът промени проектите си в последния миг. Вместо това той участва в откриването на ВиК на границата с  Азербайджан, заедно с президента на кавказката страна Илхам Алиев.

Хеликоптерът с иранския президент се приземи твърдо. На борда са били и министърът на външните работи на Ислямската република Хосеин Амир Абдолахян и редица други ирански публични лица. В същото време други два хеликоптера от кортежа на президента наред доближиха дестинацията си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР